Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.10.2012 21:37 - Страхът и агресията са зов за любов.
Автор: traychev Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2740 Коментари: 3 Гласове:
7

Последна промяна: 29.10.2012 21:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Осъзнавате ли, че във всичко което правите и искате несъзнателно се стремите единствено към Любов. Осъзнавате ли че страхът ви от самите Вас е голям понеже вярвате някъде в себе си, че не заслужавате нeщо дори близко до Любовта. Осъзнавате ли, че когато получите Любов я отхвърляте. Смятате че я крадете от другите, или че сте ги измамили за да я получите, или те не виждат колко ужасен човек сте и затова Ви я дават, или сте сключили сделка за това изобщо да я получавате.
Уверявам Ви че Вие заслужавате само Любов, вярвате ли на това ?
Има само две основни чувства Страх и Любов, и всичко останало е тяхно следствие и проявление. Страхът се поддържа от егото, а то е всичко противоположно на Любовта. Егото постоянно омаловажава страха, но то прави това само за да ви приспи, без страха Ви то не би съществувало. Затова и поддържа жив страхът.
Заслужавате ли Любов ?
Изпитвате ли страх при този въпрос ?

За да свърши ужаса, за да свърши изпитанието и страхът, първото нужно нещо е да се Обикнете искрено, зная че това е огромно предизвикателство, но това е единствения път. Ако се обикнете ще спрете да се самонаказвате, самонаранявате, и ще престанете да отказвате единственото към което истински се стремите и заслужавате Любовта. Обичта към себе си не е проява на егоизъм, както ще ви каже веднага егото. Всъщност чист Егоизъм е да не се обичате. Обичта към себе си е Любов към другите, към всичко около Вас. Не можете да им отдадете искрената си Любов, ако не се обичате. Нужно е първо да съдържате това което желаете да отдадете. Голямата тайна е че всъщност вече съдържате Любовта, но е нужно да си я позволите, да откриете съдържанието и във Вас.
Моля Ви осъзнайте, че заслужавате единствено Любов, отрицанието на това е илюзия на егото, илюзията че сте ужасен човек. Внимание, егото не отрича Любовта, то отрича единствено правото Ви да я получите. Виждали ли сте как човек се разплаква от щастие при среща с истински духовен човек забравяйки всички неща за който е искал да го попита или чуе, но хлипа и ридае с искрена усмивка. Този плач идва от чистотата на Любовта която струй от духовния човек, към човека срещу него. Любов която изгаря всички опити на егото да заяви това което е твърдяло. Истинската Любов е винаги безусловна. Това което Ви казва, че не е така, е егото.  
Искате ли хората да Ви обичат безусловно ?
Може би трябва да направите нещо, може би да се обичате !
Любовта не е въпрос на сделка, както егото си мисли.
Открийте Любовта във Вас, за да я дадете и на другите. Пазете се от опитите на егото да осуети обичта Ви към Вас. Егото не Ви обича, но желае цялата Ви любов и Вяра да са за него, а то Ви дава страх за да Ви отдели от света, за да обичате само него.
Надявам се да понесете леко следващите ми думи: Дълбоко, дълбоко във Вас, точно под всички мотиви и представи на егото е истинската Ви същност. Обърнете се към истинското Себе си и му отдайте само Любов, то не заслужава по-малко от това ...

 




Тагове:   обич,   страх,   его,   любов,


Гласувай:
7



1. tajen - ...
23.11.2012 16:08
Ох!

:)
цитирай
2. lyuliak - благодаря Ви.
07.06.2013 21:20
.
цитирай
3. lyuliak - а тази история е ТОЧНО по темата
07.06.2013 21:21
http://sveticarboris.net/index.php?option=com_content&view=article&id=467%3A2013-06-04-12-29-52&catid=46%3Astatii&Itemid=141
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: traychev
Категория: Лични дневници
Прочетен: 141264
Постинги: 86
Коментари: 118
Гласове: 580