Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2012 15:20 - МислиТе
Автор: traychev Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2235 Коментари: 8 Гласове:
3

Последна промяна: 19.02.2016 01:39


  Мислите са като цветен прашец разпръскван от вятъра на силната воля, проникващи в материята и умовете на хората.
 Мисълта е фина материя и веднага полита в дадената и посока, или прилепва към други мисли със същия характер в пространството.
Хората смятат че да мислиш е безопасно и често незначително. Всяка мисъл заживява собствен живот и според силата вложена в нея, навлиза в несъзнаваното ни, света, и живота на другите.
Всяка мисъл е от значение !  
Мисълта изгражда временен мост между нас и всеки за който мислим, много хора несъзнателно злоупотребяват с това. Независимо дали е негативна или положителна, тя привлича към нас мисли със същия полюс.
На повечето хора с негативни мисли ще кажа, че те резонират в тях самите и започват да влияят на емоционалното им здраве, по-късно на физическото естествено, или отлитат до някой друг към когото мислим отрицателно и изобщо оформя се един доста не желан процес. Хората с много положително мислене са като ходещи слънца. Ние смятаме, че мислите на другите не ни влияят, но е точно обратното. Често сме жизнерадостни или нервни, подтиснати или щастливи без да знаем точно защо. Тези които обмислят повече причините за това, решават, че това се дължи на физиологични или химични процеси в организма, или на времето, дъждовно, или ясно. Тези основания разбира се съществуват, но много често те не са причината за необяснимото ви емоционално състояние. Познайте кои са причините ? Искам да уведомя всички които решат за ползват горната информация, за користни и егоистични цели, за да причинят вреда някому или да го манипулират, че съществуват природни закони които ще довлекат цялата негативна енергия която сте излъчили отново при вас, може би леко изменена, но сходна като изживяване и чувство. И, то вероятно за да се учите и видите другата страна на нещата.
 Положителните, жизнерадостни и градивни мисли са манна небесна за хората с които споделяте деня и живота си.
И Мислите Си.

Та, за какво си мислехте ?



Тагове:   мисли,   мисъл,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. bven - Ние смятаме, че мислите на другите не ни влияят, но е точно обратното
03.02.2012 10:39
Съгласна съм:)))
Хубав ден ти желая!
цитирай
2. анонимен - ..абсолютно вярно!
11.02.2012 19:28
има само един малък проблем: да се научим да ги овладяваме и навигираме в правилната посока. Проблем, докато не се изучим. А това хич не е лесно...
Има една голяма хитрина: Вселената не се дали и изпращаш негативни или позитивни мисли, дали се страхуваш от това, за което мислиш, или му се радваш.
Тя измерва силата на твоите мисли и най-силните си сбъдва първи. Били те..и най-нетагивни. Сега ако ми кажеш и рецепта за прогонване на лошите мисли или по-скоро страхове, която да е действена...ще ти подаря една хубава мисъл :)

Едно човече, с колебливи мисли и малко трасхове
цитирай
3. traychev - .. отговор на .. абсолютно вярно!
13.02.2012 15:17
С удоволствие,
та значи "прогонване" е малко насилствен процес, а това води до сериозно противодействие на това от което искаш да се освободиш.
Тука е добре да подходиш бавно и нежно макар и да те боли, все едно береш рози или къпини. Боде, но пък крайната цел си заслужава.
Относно страха, той е като мишка в къщата. Чуваме я, намираме различни поразии които е извършила, обаче нея самата все не можем да я видим. Та първата стъпка е да успеем да съзрем много ясно истинския си страх от нещо, това е доста, ама доста трудно.
Обикновено, ние майсторски го замаскираме от нас самите.
Пример - Може да твърдим че сме много контактни и обожаваме компанията на много хора, а всъщност истинската причина да е, че ужасно ни е страх да не останем насаме със слабостите си.
Говоря за страховете дълбоко в нас, не за страх от високо, или страх от дълбока вода и т.н. В мига в който сме открили ясно страха си, тоест признали сме си че всъщност ни е страх точно от това или онова, е желателно да сложим въпросния "срах" на тезгяха и да го разгледаме.
Кога се появява, с какво се храни, как ни дисбалансира, кога изобщо го няма, какви мисли ни обсебват след това ? Малко душевна дисекция, много е важно да е искрена и мека.
От друга страна, "страхът" е винаги, ама винаги много по-малък от Сянката си, с други думи казано мишката изглежда динозавър.
Страховете са рожба на нашата непълноценност и илюзията че сме сами в този човешки свят. Другото важно е да си позволим да приближим към "страхът", за да установим, че всъщност не хапе, а ние правим точно обратното, бягаме през глава.
Относно "лошите мисли", те са следствие на страховете ни. Как да ги пренебрегнем ? Това се тренира като карането на колело. Като идва лоша мисъл към съзнанието, отбелязваме присъствието и, и я подминаваме. Ако, си представим че вървим по улицата и всеки срещнат слънчев човек е добра мисъл, а всеки озлобен човек е лоша мисъл. Та независимо какви са хората на улицата все се опитват да ни заговарят, един за малко, друг за дълго. Ако, често се спираме да разговаряме с озлобените, нищо чудно че накрая ние самите сме изтерзани. Целта е да се научим да подминаваме лошите мисли и да се спираме за разговор с хубавите. Така дните ни започват да натрупват вътрешна светлина и очарование.
Най, най важното обаче е искрено да се заобичаме и да се научим да прощаваме на себе си, след това останалото естествено се разгръща в желаната от нас посока.
Благодаря за въпроса, надявам се, че съм бил полезен.
цитирай
4. traychev - ...
13.02.2012 18:34
P.S. - За малко да пропусна, много определяща е Хигиената на Вниманието ни. Това към което насочваме вниманието си започва да става част от нас и мислите ни. Ако, например четем и гледаме само неща свързани с насилие, безнадеждност и отчаяние, тези неща започват да се просмукват в нашето мислене и възприятието ни за светът. Същото се случва, ако насочваме вниманието си към градивни, положителни и лъчезарни неща. Ето ти един рул за управление на мислите. Много хора подценяват гледането и слушането на новините например, а чрез тях постоянно ни се внушава че светът е едно ужасно място. Да предположим, че се излъчват само удивителни, очарователни и весели новини, тогава пък ще изпаднем в другата крайност. Ще смятаме, че света е едно "Райско" място и никой няма нужда от внимание или помощ, а всъщност в момента не е точно така. Май, ще пусна един пост по темата ... благодарение на подходящия ти въпрос.
цитирай
5. анонимен - Благо. . . . . . . . . . . . . . . . дарени...
15.02.2012 21:32
Благо................ дарение
на подходящия въпрос.
Отговорът е вече У теб.
Ако имаш подходящ въпрос-имаш и най-подходящия отговор...за ТЕБ
просто ДУМИ...
цитирай
6. priqtel12 - Да, всичко това е така,
16.02.2012 15:25
зная, че трябва да насочвам мислите си в положителната посока, а нещо не се получава.....
Прекалено много са нещата, които ме отчайват.....
Зная, че това не бива да е определящото, а да съзирам красотата на мига....и все пак.....това, че знаеш нещо, не означава , че си готов да го приложиш.... Наистина първо е настройката ни , желанието ни за живот тук и сега и май всичко си идва на мястото....
Интересни са ми твоите размисли, събуждат и у мен размисли......Поздрави!
цитирай
7. анонимен - ...абсолютно вярно
17.02.2012 00:31
добре че надникнах тук, накара ме да се умихна...! Денят беше повече от стресиращ. Мъдрост струи от твоите думи и...спокойствие...

Повече добри хора и хубави мисли! дано имам възможност скоро да ти връна "урока" с такава

благодаря..
цитирай
8. анонимен - ...до приятел12...от абсолютно вярно
17.02.2012 00:48
"това, че знаеш нещо, не означава , че си готов да го приложиш.... Наистина първо е настройката ни , желанието ни за живот тук и сега и май всичко си идва на мястото...."

това, че знаеш нещо, означава, че трябва да започнеш да се упражняваш да го прилагаш, докато не започне да фуницонира в твоя полза. Абе концентрацията му е майката + както горе Авторът го дефинира "Хигиена на Вниманието".
Абе хигиена си трябва! Не само лична, ами във всичко! В отношенията, на вниманието...

А това, което е определящо за това да бъдем щастливи може да бъде само едно, поне според моите схващания, че аз и любимите ми хора са живи и здрави, тук, днес и сега!

Е бих била малко по-спокойна ако от време на време можех свободно да прилагам правилата на джунглата, т.е. да изяждам или убивам вредителите :) Уоу, това прозвуча зверско! ...но Уви, живеем в човешко(не човечно) общество и "боят" е считан за противозаконна мярка. Но лъжата, лицемерието и интригите - не! Странно!..;)

айде лека... и по-ведро! (каза "абсолютното", което се е натресло в яки....яйца)

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: traychev
Категория: Лични дневници
Прочетен: 140973
Постинги: 86
Коментари: 118
Гласове: 580