Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03.2011 18:21 - Сънят
Автор: traychev Категория: Лични дневници   
Прочетен: 636 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 22.03.2016 16:23


Събудих се, и видях много много хора да спят и сънуват. Видях през сънливостта си, че не съм напълно буден, но това ми дава адаптивност в обществото, затова и си седя само разсънен и ме е страх да продължа нататък, да не отпадна съвсем. Нали и аз съм тук за играта, на която едва подозирам края. Та хората сънуват твърде много, сънуват отделеност, сънуват самота, сънуват чужди мечти и лъжи. Сънуват чужди успехи и желания. Смътно искане на това, което ще ги направи нещастни, зависими или и двете.
Сън на чужд живот, сънят е вкусен, а будността ужасява. Отговорността към живота и за живота е нещо, което е останало в детството им, в детските им игри. Дали ще срещнат отново трепета на свободната си душа в старостта не зная, аз я срещнах сега.
Тези редове са за съня и за виждането. Видях много хора, които си мислят, че притежават другият, или другите, така като се притежава часовник или кола. Видях, че човешката душа е изначално свободна и винаги, когато осъзнае оковите и ограниченията си, ще ги наруши. Видях, че предразсъдъците са слепота, невидима бариера. Видях, страха на хората да грешат, видях това в грешенето им, но видях, и че пътя към свободата се крие зад грешката. Видях илюзията за независимост, но независимост в хората не видях. Видях, как се разрушават системи и как се раждат видях, че всеки опит да спазваш правилата на играта в тях отнема свободата. Видях, хората да възпитават децата като кучетата си, с поощрение и наказание. Видях, как се управляват групи хора, както стада животни с бич емоционален.
Видях, нищетата на страха като кръвожадно чудовище в очите им. Видях, как подминават страданието на другия излъгани, че са личности. Видях и страдащият лъжещ обричайки друг страдащ. Видях, животинското на хората докато душат за слабост отсрещния.
Видях реклама, музика и филми, които казват единствено съвкуплявай се и яж, по-много и сега. Видях, най-ловкият лъжец на човека, а той ме виждаше отдавна чух, че Его се казва. Видях, как хората се спъват от носенето на много етикети, етикети с качества, етикети с титли. Видях, и самотата им насред етикета „величие”. Видях, как започва грохването на Земята в усилие да не съди хората. Видях, и разума на „неразумните”, и разума на „реалистите”. Видях, малкия калибър на живеенето, и големият на живота. Видях, лъжлива „история” и патриотизма на глупостта. Видях, хартия заради, която хората се убиват видях и камъни такива. Видях, приспивателните за съня, „религия”, „наука”, „закони”, ... вие си изберете. Видях, и едно много грозно животно да тича между хората, власт се нарича. Видях и много болести „безработен”, „беден”, „наркоман”,... но там болни не видях. Видях, робство наричано“капитализъм”, видях робство наричано „комунизъм”, а робите и на двете места се казват „свободни хора”. Видях, че в наложеното „добро” има само мъка и често извратеност. Видях, и „цветнокожи”, по-късно разбрах, че в съня отсъствието на цвят е бялото. Видях, и много неписани закони, по-силни и по-пагубни от написаните. Видях, родители, които сами слагат окови на децата си и деца унищожаващи родителите си като вирус носителя. Видях, ценности да се изхвърлят, като скрап. Видях, много хора инжектирани в съня им с чужди убеждения.
Видях, милиарди хора искащи да вземат и шепа искащи да дадат. Видях, че за другите не е хубаво ти да виждаш. Видях, че всеки сам трябва да види, не можеш да видиш вместо другите. Видях, че еволюцията на това същество „човек” е в зората си.
Когато видях, че не виждам, тогава видях.
Какво не видях, не зная.
Та това е за Съня, и за илюзията.



Тагове:   илюзия,   живот,   сън,


Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: traychev
Категория: Лични дневници
Прочетен: 140962
Постинги: 86
Коментари: 118
Гласове: 580